Buitenland (geplande zorg)
Als u in het buitenland behandeld wilt worden voor een bestaande aandoening en er dus sprake is van een geplande behandeling, dient u altijd vooraf toestemming te vragen aan Stad Holland Zorgverzekeraar. Met enkele ziekenhuizen in België, Duitsland en Spanje heeft Stad Holland een contract afgesloten. Hiervoor is geen toestemming vooraf nodig, zolang het zorg betreft die in Nederland onder de basisverzekering valt. Deze vergoeding betreft een geplande behandeling in het buitenland. Als u op vakantie gaat en er is spoedeisende hulp nodig (ongeplande zorg), gelden er andere voorwaarden. Zie: Buitenland (spoedeisend).
- Basisverzekering
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg
- Compact AV
- Jongeren AV
- Standaard AV
- Uitgebreide AV
- Extra Uitgebreide AV
Geen aanvullende vergoeding
Wat zijn de voorwaarden?
- Basisverzekering
- Alleen zorg die in Nederland onder de basisverzekering valt, wordt in het buitenland vergoed.
Wat betaal ik zelf?
Het deel dat boven de maximale vergoeding uitkomt, betaalt u zelf. Daarnaast kan er nog sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
- Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
- Niet-gecontracteerde zorg
-
Bij die zorgverleners met wie het Stad Holland niet lukt om tot afspraken te komen zult u in de meeste gevallen een nota van de zorgverlener meekrijgen. Deze nota dient u bij ons in en zal door ons vergoed worden, voor zover het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet buitensporig hoog is. De regelgeving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) sluit de vergoeding van excessieve tarieven namelijk uit.
Wat moet ik zelf regelen?
- Verwijzing
- U heeft een verwijzing nodig van uw behandelend arts.
- Toestemming buitenland
-
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u vooraf toestemming nodig van Stad Holland. Wij hebben een schriftelijke aanvraag van uw behandelend arts in het buitenland nodig, met daarbij een begroting en medisch behandelplan.
Voor behandeling in de gecontracteerde ziekenhuizen in België, Duitsland en Spanje, is geen toestemming vooraf nodig. Voor sommige behandelingen moet het ziekenhuis wel een aanvraag indienen bij Stad Holland. Uw ziekenhuis weet welke behandelingen dit betreft.
- Declareren buitenland
- Gecontracteerde zorgverleners dienen hun nota’s direct bij Stad Holland in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de nota van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze moet u schriftelijk (dus niet digitaal) declareren. Daarbij is het belangrijk dat u de voor én achterkant van het declaratieformulier volledig invult en de originele en gespecificeerde nota’s toevoegt.
Welke zorgverlener?
U mag zelf bepalen naar welke erkende zorgverlener u gaat. Om te voorkomen dat u extra kosten betaalt, adviseren we u naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan. Zie onze ziekenhuizen in België, Duitsland en Spanje.
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.