Declareren

U heeft bij Stad Holland drie manieren om uw nota te declareren. Het kan gemakkelijk via de Mijn Stad Holland app, online via Mijn Stad Holland en per post. Lees hieronder hoe dit te werk gaat.

Via de app, website of post

Wij maken met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken om uw zorgkosten rechtstreeks af te rekenen. U hoeft dan niets te doen. Heeft u toch van een zorgverlener een rekening ontvangen? Dan kunt u deze bij ons declareren via onze app, website of per post met het declaratieformulier. 

Waar moet een nota aan voldoen? 

Declareer uw originele nota binnen 36 maanden vanaf de behandeldatum. Het declareren van een herinnering of begroting zal worden afgewezen. Controleer zelf of uw zorgverlener de volgende gegevens op de nota invult:

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Uw geboortedatum
  • De behandeling
  • De datum van de behandeling

Let op! Voor onze vergoedingen gelden bepaalde voorwaarden. Ga dus altijd eerst naar het vergoedingenoverzicht.

Buitenlandse nota's

Heeft u een nota uit het buitenland en wilt u deze declareren? Deze nota's kunt u via Mijn Stad Holland op dezelfde manier indienden als Nederlandse nota's. Tijdens het indienen van buitenlandse nota's worden er een aantal extra vragen gesteld. 

Op welke manieren kunt u bij ons declareren?

App

Declareren is nog nooit zo makkelijk geweest als met de MijnStad Holland app. Maak of selecteer een foto van uw nota, stuur deze naar ons op en wij doen de rest. Het is ook mogelijk om een PDF via de app in te dienen.

Logo App StoreLogo Google Play

Website

MijnStad Holland, uw persoonlijke omgeving op deze website, biedt ook de mogelijkheid om een declaratie in te dienen. In drie simpele stappen is uw declaratie ingediend.

Post

Liever per post declareren? Vul het declaratieformulier in en stuur deze samen met de originele nota's naar:

Stad Holland Zorgverzekeraar
Postbus 295
3100 AG Schiedam

U kunt het declaratieformulier invullen op deze website mét (via MijnStad Holland) uw persoonlijke gegevens. U kunt ook een leeg declaratieformulier uitprinten en deze met de hand invullen.