Logopedie
Een logopedist behandelt problemen bij kinderen en volwassenen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken (bv. slikproblemen).
- Basisverzekering
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg
- Compact AV
- Jongeren AV
- Standaard AV
- Geen aanvullende vergoeding
- Uitgebreide AV
- Extra Uitgebreide AV
- Er is een aanvullende vergoeding opgenomen voor Del Ferro stottertherapie
Niet vergoed
De behandeling van dyslexie of taalachterstand (door dialect of anderstaligheid) valt niet onder logopedie en wordt dus niet vergoed.
Wat zijn de voorwaarden?
- Behandelaar
-
Wanneer u naar een logopedist gaat moet deze ingeschreven zijn bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Voor behandelingen Afasie, Hanen ouderprogramma, Integrale zorg stotteren, Preverbale logopedie (eten en drinken) en Stotteren moet de logopedist te zijn ingeschreven bij het betreffende register van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF).
- Stotteren
-
Wanneer stottertherapie wordt gegeven door een logopedist die gespecialiseerd is in stottertherapie, wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Een aparte vergoeding is in de aanvullende verzekering opgenomen voor Del Ferro stottertherapie.
Wat betaal ik zelf?
Het deel dat boven de maximale vergoeding uitkomt, betaalt u zelf. Daarnaast kan er nog sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
- Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
- Zorgverlener zonder contract
-
Stad Holland sluit met nagenoeg alle zorgaanbieders een contract af. Het afsluiten van een contract levert namelijk alle betrokken partijen (verzekerde, zorgaanbieder, zorgverzekeraar) voordelen op. Met slechts een klein aantal zorgaanbieders wordt er, om verschillende redenen, geen contract afgesloten.
Bij die zorgverleners met wie het Stad Holland niet lukt om tot afspraken te komen, zult u in de meeste gevallen een nota van de zorgverlener meekrijgen. Deze nota dient u bij ons in en zal door ons vergoed worden, voor zover het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet buitensporig hoog is. De regelgeving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) sluit de vergoeding van excessieve tarieven namelijk uit.
Wat moet ik zelf regelen?
- Verwijzing of toestemming
- U heeft geen verwijzing of toestemming nodig.
- Declareren
- Gecontracteerde zorgverleners dienen hun nota’s direct bij Stad Holland in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de nota van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn Stad Holland.
Welke zorgverlener?
U mag zelf bepalen naar welke erkende zorgverlener u gaat. Om te voorkomen dat u extra kosten betaalt, adviseren we u naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan.
Zoek uw zorgverlener in de zorgatlas
Zoek in de zorgatlas naar Logopedisten.
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.