Ketenzorg
Ketenzorg is een samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders zoals bijvoorbeeld de huisarts, praktijkondersteuner en medisch specialist. Zij leveren samen zorg die is afgestemd op de chronische ziekte van de patiënt, zoals bijvoorbeeld COPD, Diabetes Mellitus (suikerziekte) of hart- en vaatziekten.
Uw huisarts is de eerste schakel in de keten, hij/zij bepaalt of de zorg als ketenzorg wordt verleend. Samen met u en de andere zorgaanbieders in de keten zal de huisarts een behandelplan opstellen. Zo weet u wat u van de zorgaanbieders kunt verwachten maar ook wat u zelf kunt doen bij de behandeling van uw chronische ziekte. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.
De ketenzorg wordt georganiseerd door een zorggroep. De zorggroep declareert de ketenzorg namens de zorgaanbieders.
Vergoeding
Als u een basisverzekering én een aanvullende verzekering heeft bij Stad Holland kijk dan bij beide hieronder voor de totale vergoeding. Let erop dat u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.
basisverzekering
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg.
Eigen risico
|
Nee, deze vergoeding telt niet mee voor uw eigen risico. Zorg waarvoor u bent doorverwezen, kan mogelijk wél meetellen voor uw eigen risico. |
---|---|
Eigen bijdrage
|
Nee, er geldt geen eigen bijdrage. |
Zorgverlener zonder contract
|
Bij ons heeft u vrije zorgkeuze. Als een zorgverlener geen contract met ons heeft, vergoeden wij tot het wettelijk maximumtarief . |
aanvullende verzekeringen
Kies hieronder een aanvullende verzekering:
Voorwaarden
De eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Ook leggen we u uit wat u zelf nog moet regelen.
Zelf regelen
Uw huisarts bepaalt of de zorg als ketenzorg wordt verleend. U hoeft verder niets te doen.
Er is vooraf geen toestemming van Stad Holland nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding.
De zorgverlener declareert de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. U hoeft verder niets te doen.