Wijziging doorgeven

U geeft wijzigingen eenvoudig aan ons door via Mijn Stad Holland . Wilt u weten wat u zelf kunt aanpassen en hoe? We bieden u een overzicht van de mogelijkheden en vertellen we u wat u kunt doen wanneer er iets verandert in uw persoonlijke situatie.

Direct wijzigen via Mijn Stad Holland
Verzekering wijzigen
Wilt u uw aanvullende verzekering of eigen risico wijzigen? Regel dit jaarlijks via Mijn Stad Holland. U ziet direct vanaf welke datum dit mogelijk is. 
Gespreid betalen eigen risico wijzigen
Via Mijn Stad Holland kunt u zich tot 1 februari aanmelden voor het gespreid betalen van het eigen risico van dat jaar of de regeling op elk moment stopzetten.
Uw contactgegevens wijzigen
Wilt u uw telefoonnummer of e-mailadres wijzigen? Heeft u een ander postadres of wilt u de manier waarop wij u post sturen wijzigen? Regel het via Mijn Stad Holland.
Verzekerde of baby toevoegen
U kunt via Mijn Stad Holland eenvoudig nieuwe verzekerde toevoegen en een baby aanmelden.
Verzekering beëindigen
Gaat u ons verlaten? Ook het beëindigen van uw verzekering kunt u in Mijn Stad Holland regelen. U ziet direct vanaf welke datum dit mogelijk is.
Betaalgegevens wijzigen
Wilt u uw rekeningnummer of de manier waarop u betaalt wijzigen? Dit kunt u als verzekeringnemer zelf doen via Mijn Stad Holland.

Wijziging in uw persoonlijke situatie

U bent zwanger

U hoeft een zwangerschap niet aan Stad Holland door te geven. Als u aanvullend verzekerd bent bij ons, kunt u tijdens uw zwangerschap een kraampakket aanvragen. U meldt de baby binnen vier maanden na de geboorte bij Stad Holland  aan via Mijn Stad Holland. Meer informatie leest u op onze zwangerschapspagina.

U gaat verhuizen

Als u verhuist is het belangrijk dat u dit doorgeeft aan de gemeente. De adreswijziging wordt automatisch aan ons doorgegeven door de gemeente, u hoeft dat dus niet bij ons te melden. Wilt u een tijdelijk postadres aan ons doorgeven? Dat kan via Mijn Stad Holland.

Uw (achter)naam wijzigt

Een wijziging van uw (achter)naam geeft u door aan de gemeente. De naamswijziging wordt dan automatisch aan ons doorgegeven door de gemeente. U hoeft dit dus niet los aan Stad Holland te laten weten. 

Je wordt bijna achttien

Wanneer je 18 jaar wordt, ontvangt de verzekeringsnemer een brief met informatie over de veranderingen in de zorgverzekering. De betaling van de premie wordt vanaf de eerste maand na je achttiende verjaardag in rekening gebracht. Ook kunnen de aanvullende verzekering, het eigen risico en de betaalwijze gewijzigd worden. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Meer weten? Kijk dan op de pagina voor 18-jarigen.

Een verzekerde is overleden

Bij het overlijden van een verzekerde hoeft u niets aan ons door te geven, wij krijgen dit door van de gemeente waar de verzekerde geregistreerd stond. Woonde de verzekerde in het buitenland dan verzoeken wij u ons schriftelijk op de hoogte te stellen van het overlijden.