betalingsregeling

Het kan voorkomen dat het even niet lukt om uw premie, eigen risico of eigen bijdrage te betalen. Om grotere problemen te voorkomen, kunt u het verschuldigde bedrag in termijnen terugbetalen. Wij rekenen in dat geval geen rente of administratiekosten. Lees hier wat de mogelijkheden zijn en hoe u het regelt.

Eigen risico

In 2019 betaalt u de eerste € 375 aan zorgkosten. Het kan zijn dat u een rekening van ons heeft ontvangen, die u liever in termijnen betaalt.

Dit zijn de regels:

  • Het minimumbedrag om een regeling aan te vragen is € 50,-
  • De termijnen moeten voor de vervaldatum worden betaald, anders vervalt de regeling
  • Kies zelf op welke datum u de termijnen betaalt [nog niet online beschikbaar]
  • Heeft u al een regeling voor het eigen risico, dan is het niet mogelijk om een nieuwe regeling online aan te vragen.

Regeling aanvragen

Het eigen risico

Vrijwillig eigen risico

Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor u een korting ontvangt op uw premie. Dan komt u niet in aanmerking voor een regeling.

Is uw eigen risico al afgeschreven van uw rekening en wilt u toch graag een betalingsregeling afspreken? Dan kunt u het betaalde bedrag via uw bank terugboeken (storneren). Zodra u een bericht van ons ontvangt om de rekening te betalen, kunt u een regeling aanvragen.

Premie

Soms lukt het niet om uw premies op tijd te betalen. Helaas is het nog niet mogelijk om een regeling voor uw premies online aan te vragen. Wilt u toch een betalingsregeling. Geen zorgen. Neem contact met ons op om afspraken te maken.

 

Terug naar 'Informatie over betalen'