Tand ongevallendekking
In aanvulling op de rubriek tandheelkunde, vergoeden we de kosten van een noodzakelijke tandheelkundige behandeling als gevolg van een ongeval, voor zover geen vergoeding mogelijk is vanuit de basisverzekering.
Onder een ongeval verstaan we: een plotselinge inwerking van geweld op het lichaam van de verzekerde, van buitenaf en buiten diens wil, waardoor medisch aantoonbaar lichamelijk letsel is veroorzaakt. Gebeurtenissen waarbij men vooraf kan voorzien dat schade aan het gebit kan ontstaan vallen niet onder deze definitie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het openen van een fles met de tanden, op iets hards bijten zoals noten, het niet dragen van gebitsbescherming bij relevante sporten en schade aan het gebit ten gevolge van een ziekte.
- Basisverzekering
- Geen vergoeding
- Compact AV
- Jongeren AV
Geen aanvullende vergoeding
- Standaard AV
- Uitgebreide AV
Maximaal € 2.500 per ongeval
- Extra Uitgebreide AV
Maximaal € 5.000 per ongeval
Er is geen recht op vergoeding van tandheelkundige kosten:
- als gevolg van ziekte of een ziekelijke afwijking;
- als gevolg van grove schuld of roekeloosheid/opzet;
- als gevolg van het gebruik van alcohol en/of verdovende middelen;
- als gevolg van deelname aan een vechtpartij, anders dan uit zelfverdediging;
- als gevolg van het eten van etenswaren zoals kersenpitten, steentjes, botjes en andere harde voorwerpen;
- die zijn ontstaan bij het beoefenen van sport als (neven)beroep;
- die zijn ontstaan bij het beoefenen van een sport waarbij niet de bij die sport behorende gebruikelijke beschermingsmaatregelen zijn genomen;
- als gevolg van reeds bestaande tekortkomingen van het gebit zoals o.a. het reeds ontbreken van tanden en kiezen (vóór het ongeval) en achterstallig onderhoud;
- als gevolg van een ongeval en/of bij behandeling in het buitenland.
Wat zijn de voorwaarden?
- Aanvullende verzekering
- De verzekerde is op het moment van het ongeval en de behandeling aanvullend verzekerd bij Stad Holland Zorgverzekeraar.
- Behandeling
-
De behandeling moet uitgevoerd worden door een in Nederland gevestigde tandarts of kaakchirurg.
De behandeling dient uiterlijk 1 jaar na het ongeval te zijn afgerond. Behalve wanneer onze tandheelkundig adviseur van mening is dat het noodzakelijk is de behandeling uit te stellen, bijvoorbeeld omdat het gebit niet volgroeid is.
- Doel
- Het doel van de behandeling moet zijn het gebit te herstellen in de tandheelkundige staat zoals direct voorafgaand aan het ongeval.
Wat betaal ik zelf?
Het deel dat boven de maximale vergoeding uitkomt, betaalt u zelf. Daarnaast kan er nog sprake zijn van een eigen risico of eigen bijdrage.
- Eigen risico
- Nee, deze vergoeding telt niet mee voor uw eigen risico.
- Eigen bijdrage
- Nee, er geldt geen eigen bijdrage.
Wat moet ik zelf regelen?
- Toestemming
-
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u vooraf toestemming nodig van Stad Holland. Heeft u dit niet dan betaalt u de kosten zelf.
Onze adviserend tandarts beoordeelt of u een vergoeding krijgt en hoe hoog de vergoeding is.
- Aanvraag
-
De aanvraag moet samen gaan met een verklaring van huisarts, tandarts, specialist of politie met hierin de datum en toedracht van het ongeval. Daarnaast moet de aanvraag ingeleverd worden met een behandelplan met kostenbegroting (opgesteld door een in Nederland gevestigde tandarts of kaakchirurg) en de beschikbare röntgenfoto's.
Welke zorgverlener?
Wij sluiten geen contract met deze zorgverlener. Bij ons heeft u vrije zorgkeuze, let er wel op dat het om een erkende zorgverlener gaat.
Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.